Pregatiti locurile de petrecere.  Poate fi mai eficient din punct de vedere al costurilor si din punct de vedere al timpului sa gasiti un loc de desfasurare a activitatii.

Profitati de imaginatia vie a copiilor, sugereaza Steve si Annette Economides, care spun ca unul dintre cele mai de succes jocuri de petrecere a fost o vanatoare de comori cu pietre pictate prin pulverizare pe care copiii le-au luat acasa ca suveniruri.

Toata lumea are o toleranta diferita in ceea ce priveste planificarea petrecerilor, iar cand vine vorba de potentialul de logistica stresanta, petrecerile pentru copii sunt pe locul al doilea dupa nunti. Cu toate acestea, unii dintre noi sunt incantati sa le organizeze pentru ne plac afacerile mari cu multi oameni. Altii vor doar o mana de oaspeti.

Multi copii sunt adaptabili si se vor plia pe  orice fel de petrecere pusa in scena pentru ei atata timp cat primesc atentie parintilor si a prietenilor, si nu este nevoie de pregatiri foarte speciale.

Orice veti face va necesita ceva lucru. Tot ce trebuie sa faci este sa oferi tuturor - dar mai ales tine si copilului tau - un moment bun.

Sunt copii mici? Organizati  petrecerea inainte de ora 1:00. sau dupa ora 3:00. pentru a evita conflictul de timp. De dragul linistii proprii, dati petrecerii un timp de inceput si sfarsit. Este primul pas in obtinerea "timpului de plecare!".

Luati in considerare petreceri separate pentru  adulti (bunicii si alte rude, plus parintii invitatilor) si copii (veri, prieteni sau clasa prescolara a copilului). Fiecare petrecere are nevoie de lucruri diferite: adultii doresc hrana pentru adulti si cel putin cateva ore sa vorbeasca si sa socializeze. Dar o petrecere plina de copii care sunt de aceeasi varsta ar trebui sa fie cu jocuri non-stop, alimente usoare si cel mai important, sa se termine dupa o ora si jumatate cel mult.

Doriti ca copilul dvs. sa primeasca mai putine jucarii? Sugerati carti sau jocuri educative pentru cadouri.

Incearca sa nu deschizi cadourile pana cand nu pleaca toata lumea daca sunt multi invitati gelosi de 2-, 3- si 4 ani.  Pentru ca ceilalti participanti sa nu se supere, cadourile trebuie sa fie tinute departe la petrecere.

Faceti o tava de mini cupcakes, torturi mici sau briose. Torturile inghetate cu glazura sau briose cu branza dulce, sunt cele mai bune idei. Puneti boluri de dropsuri, jeleuri si chipsuri de ciocolata mini si lasati copiii sa se organizeze pentru a-si face propriile creatii.