Copiii iubesc cadourile si nu le pasa de ce sunt in ele - vor doar sa obtina ceva! Nu este nevoie de cadouri foarte scumpe pentru a face un copil fericit. Cumparati doar o cutie de creta si puneti o panglica stralucitoare. Oferiti o sticla pentru baloane de sapun. Jucariile mici vor avea acelasi efect ca si cele mari pentru un copil.

Pentru opiii de 4 ani, este posibil sa nu scapati cu un cadou care nu include bomboane. Dar pentru copiii mai mici, daca doriti sa includeti alimente, incercati sa adaugati pungi de biscuiti cu cat mai putine substante chimice.

Sa fii vedeta petrecerii este greu. Un copil de 1 sau 2 ani este coplesit de eveniment, chiar daca il discutati in prealabil. O varsta de 3 sau 4 ani este infasurata cu anticipare. In orice caz, discutati cu copilul dvs. in seara de dinainte de petrecere despre ce se va intampla: Alti copii vor vedea camera lui, se vor juca cu jucariile sale etc. Ascundeti jucariile speciale pe care copilul nu vrea sa le imparta. Si reamintiti-i ca exista o recompensa cand totul se termina: cadourile!

La cea de-a doua petrecere de aniversare a copilului dvs., veti avea nevoie de activitati organizate. Puteti avea nevoie chiar si pentru prima data de nastere, daca oaspetii includ, de exemplu, o gramada de veri de varsta prescolara. Cateva sugestii:

Decorati copiii. De exemplu, cu pictura pe fata, tatuaje lavabile sau stampile de mana. Nu toti copiii sunt incantati dar unii iubesc aceste activitati. In mod ideal ar fi sa cunoasteti un prieten sau adolescent care e bun la body painting - poate sa stea intr-un colt si sa lase copiii sa vina la el.

Organizati o vanatoare de mancare. Copiii pot cauta  dulciuri sau ceva sezonier (mini dovleci). In timpul iernii, fiecare copil ar putea obtine o manusa si sa o caute  pe cea potrivita.

Muzica merge intotdeauna. Pentru distractie mai putin costisitoare, incercati: Scaune muzicale noncompetitive. Setati mai multe scaune pentru copii, cu jucarii pe ele, astfel incat fiecare copil sa poata avea unul. Puneti un CD si , pe masura ce fiecare copil se deplaseaza in jurul scaunelor, vor luea jucariile. Cand opriti muzica, fiecare copil isi pune jucaria  jos si ia alta. Porniti muzica si incepeti din nou.

Freeze dancing. Puneti muzica si lasati copii sa danseze. Cand muzica se opreste, copiii trebuie sa inghete. Nimeni nu trebuie sa fie "afara" din cerc.

Cartoful fierbinte muzical. Copiii stau intr-un cerc si isi dau unul altuia o jucarie. Cand muzica se opreste, copilul care nu are jucarie iese din joc (dar ajunge sa mearga intr-un loc distractiv). Ultimul care tine jucaria castiga.

Toata lumea primeste ceva! Daca sunteti obligat sa acordati premii, asigurati-va ca fiecare copil pleaca cu un autocolant sau panglica doar pentru participare.