Presiunea si reclamele TV pentru mancarea nesanatoasa ii pot face pe copii sa manance foarte multe produse nesanatoase. Nu e de mirare ca atat de multe diete pentru copii sunt construite in jurul comoditatii si alimentelor rapide.

Iti recomandam sa incerci conserve legume fructe pentru copilul tau. Dar trecerea la o dieta sanatoasa poate avea un efect profund asupra sanatatii copiilor, ajutand la stabilizarea energiei, la mentinerea concentrarii si chiar la starea lor de spirit.

Si poate fi mai simpla si mai putin consumatoare de timp decat va imaginati. Cu aceste sfaturi, puteti face obiceiuri alimentare sanatoase, fara a transforma orele de masa intr-o zona de lupta si pentru a oferi copiilor dvs. cea mai buna oportunitate de a creste in adulti sanatosi, increzatori.

Alimentatia sanatoasa poate ajuta copiii sa mentina o greutate sanatoasa, sa evite anumite probleme de sanatate si sa aiba energie. O dieta sanatoasa poate avea, de asemenea, un efect profund asupra sentimentului copilului de bunastare mentala si emotionala, ajutand la prevenirea unor afectiuni cum ar fi depresia, anxietatea, tulburarea bipolara, schizofrenia si ADHD.  Puteti gasi un distribuitor conserve de la care sa cumparati.

Mancarea buna poate sustine cresterea si dezvoltarea sanatoasa a unui copil la varsta adulta si poate juca chiar un rol in reducerea riscului de sinucidere la tineri. Daca copilul dvs. a fost deja diagnosticat cu o problema de sanatate mentala, o dieta sanatoasa va poate ajuta copilul sa gestioneze simptomele si sa isi recastige controlul asupra sanatatii.

Este important sa va amintiti ca copiii dvs. nu se nasc cu pofta de cartofi prajiti si pizza si cu o aversiune fata de brocoli si morcovi. Aceasta conditionare se intampla de-a lungul timpului, deoarece copiii sunt expusi la tot mai multe alegeri alimentare nesanatoase.

 Cu toate acestea, este posibil sa reprogramati poftele alimentelor copiilor dvs., astfel incat acestia sa poata manca alimente mai sanatoase. Cu cat veti introduce mai rapid alegeri sanatoase si hranitoare in alimentatia copiilor, cu atat le va fi mai usor sa dezvolte o relatie sanatoasa cu alimentele.  Gasiti un producator conserve de la care sa cumparati cele mai bune produse.

Indiferent daca sunt copii mici sau adolescenti, copiii dezvolta o preferinta naturala pentru produsele pe care le prefera cel mai mult. Pentru a incuraja obiceiurile alimentare sanatoase, provocarea este de a face alegeri nutritive atragatoare.

Concentrati-va mai mult pe dieta globala decat pe alimentele specifice. Copiii ar trebui sa manance mai multe alimente intregi, minime prelucrate, care sa fie cat mai aproape posibil de forma lor naturala si mai putin ambalate si prelucrate.