Asa cum se spune, "Un mar pe zi tine doctorul departe", cu siguranta nu vrei sa-ti privezi copilul de avantaje. Aceste fructe delicioase pot fi o optiune sanatoasa! 

Merele sunt deseori numite tratamente datorita proprietatilor lor de vindecare. Puteti sa tineti departe diferite tipuri de boli si nu trebuie sa duceti copilul la medicul pediatru la cel mai mic semn. In plus, daca nu ii plac merele ii puteti da suc de mere. 

Marul este un aliment caloric scazut si bogat in alte substante nutritive esentiale. Daca doriti ca copilul dvs. sa isi mentina o greutate corporala sanatoasa si sa nu sufere de obezitate, trebuie sa includeti mere in dieta zilnica. 

Acum vom arunca o privire mai atenta la beneficiile pentru care copilul ar trebui sa consume acest fruct zilnic: 

Merele sunt bogate in vitamine precum A, B1, B2 si C. Ele contin, de asemenea, minerale cum ar fi iod, fosfor, fier si calciu, care ajuta la dezvoltarea generala a copilului dumneavoastra. Mineralele si vitaminele sunt must pentru dezvoltarea tesuturilor musculare, a pielii, a organelor, a sangelui si a oaselor la copii.

Merele sunt bogate in antioxidanti si fitonutrienti care actioneaza impotriva substantelor chimice daunatoare si degenerarii musculare la ochi. De asemenea, ajuta la reducerea simptomelor de astm.

Este o sursa buna de fibre dietetice, care ajuta la reducerea colesterolului rau si la cresterea cantitatii de colesterol bun. 

Prezenta colesterolului rau intareste arterele, creste tensiunea arteriala si creste sansele de accident vascular cerebral si de boli de inima, de asemenea. Prin urmare, este esential sa incepeti sa oferiti mere copiilor dvs. de la varsta foarte frageda pentru a tine departe aceste probleme. 

Merele sunt, de asemenea, cunoscute pentru a preveni diareea. Este mai bine sa consultati medicul despre acest lucru inainte de a incerca diferite remedii pe cont propriu. 

Merele tin copilul plin si fericit. Copilul tau va dori cu siguranta sa manance mere intre mese. 

Pentru a obtine beneficii maxime  pentru copii, asigurati-va ca le alegeti cele care sunt proaspete si de calitate superioara. 

Este mai bine sa luati fructul cu coaja rosie, deoarece cele mai multe beneficii sunt ascunse in coaja.

Puteti veni cu retete interesante care contin mere pentru a adauga varietate in dieta copilului dumneavoastra. Dar pentru a profita la maximum de beneficiile nutritive, este mai bine sa le mancati crude.

Daca doriti sa achizitionati date despre fructe pentru copii, aruncati o privire la unele dintre retetele cu mere pe care copilul dvs. le va iubi cu siguranta.