Poti apela la litere la comanda atunci cand vrei ca micutul tau sa invete sa scrie cuvinte simple.

Poti apela la litere la comanda atunci cand vrei ca micutul tau sa invete sa scrie cuvinte simple.

Pe masura ce copiii manipuleaza jucariile din lemn, isi construiesc, de asemenea, abilitatile motorii fine. Jucariile din lemn vin in diferite forme si dimensiuni. In loc sa fie turnate pentru a se potrivi unei maini mici, ele sunt mari si robuste astfel incat copilul sa deprinda anumite miscari. Designul jucariilor din lemn cere copiilor sa lucreze pe diferite cai pentru a apuca si manipula jucariile pentru a le transforma in obiecte de care au nevoie in scenariul lor.

Belusii si copiii mici pot lucra cu abilitati de baza cu ajutorul blocurilor si jucariilor mai mari din lemn, in timp ce copiii de varsta prescolara si copiii mai mari pot folosi forme de lemn, margele si bastoane, pentru a se concentra pe o intelegere mai buna, rasucirea incheieturii mainii si alte abilitati motrice cheie. Utilizand litere personalizate din lemn copiii vor invata mai repede sa citeasca si sa scrie.

Spre deosebire de jucariile din plastic usor, multe jucarii din lemn au o greutate mica, astfel incat atunci cand copiii interactioneaza cu jucariile, sunt mai constienti de ceea ce fac. Aceasta greutate poate fi deosebit de benefica pentru copiii cu intarzieri in dezvoltarea abilitatilor lor motorii fine sau celor cu tulburari senzoriale deoarece jucariile mai grele ii vor ajuta sa-si simta miscarile in timp ce lucreaza pentru a-si dezvolta abilitatile.

Elementul tactil al jucariilor din lemn inseamna, de asemenea, ca copiii trebuie sa gandeasca mai mult si sa exercite mai multa energie in timp ce se joaca si invata. De exemplu, rotile de la o masina de jucarie din lemn nu se pot misca atat de usor ca pe o masina din plastic sau metal, cerand copiilor sa aplice o forta mai mare pentru a o face sa se miste. Poti cumpara un carut jucarie din lemn si vei vedea ca acesta este mai stabil dar si putin mai greu de miscat.