Cu 41% dintre consumatorii care intentioneaza sa cumpere o jucarie in acest sezon de sarbatori, potrivit Federatiei Nationale pentru Retail, este clar ca cumparatorii cred ca jucariile sunt un cadou ideal pentru cei mici.

Totusi, emotia asupra unei noi jucarii se poate diminua rapid cu fiecare nou cadou pe care il primeste un copil. Aceasta inseamna adesea mai multa aglomeratie decat bucurie si mai putina apreciere pentru elementele pe care le primesc. Ati putea sa le oferiti cadou termosuri personalizate pe care sa le ia cu la scoala.

Cand copiii sunt inconjurati de un flux de jucarii noi, fiecare devine mai putin speciala, spun specialistii. Rudele bine intentionate doresc sa vada copiii fericiti si impliniti, dar copiii care obtin tot ce doresc iau elementele materiale ca atare.

Unii experti spun ca o suprapunere de jucarii poate interfera, de asemenea, cu dezvoltarea si comportamentul copilului. Prea multe jucarii pot face copiii sa se simta nelinistiti, sa contribuie la incapacitatea de a se concentra si va duce la o atentie mai scurta. De aceea mai bine incercati anul acesta cu rucsaci personalizati.

Oricare ar fi motivul parintelui pentru care doreste sa limiteze jucariile, este important sa se stabileasca asteptarile inainte de sarbatori. Urmati aceste sfaturi pentru a incepe conversatia si pentru a afla cum sa solicitati elemente alternative.

Singura modalitate de a schimba obiceiurile este prin a lua masuri. Este esential sa vorbesti deschis si cinstit despre acest lucru cu familia inaintea sarbatorilor. Expertii sugereaza ca au luat un ton pozitiv si exprima recunostinta fata de prezentarile trecute, concentrandu-se in acelasi timp pe valorile familiei ca motiv pentru limitarea cadourilor. O idee mai buna decat jucariile ar putea fi achizitionarea de ceasuri personalizate.

Prin evidentierea unor elemente de care un copil are cu adevarat nevoie sau care sugereaza idei alternative, cum ar fi o experienta sau o activitate, parintii pot indruma pe cei dragi in a face alegeri mai pline de sens, fara a fi prea restrictive. Pentru cei care sunt blocati cu jucarii specialistii recomanda parintilor sa sugereze usor un element care va provoca imaginatia copilului lor, cum ar fi cele care se concentreaza pe arte si meserii.

Setati regulile cadourilor. Stabilirea regulilor de baza pentru gifting face ca copiii sa fie mai recunoscatori si parintii mai putin coplesiti. Desi ideea de reguli pare a fi restrictiva, exista o multime de ocazii pentru a face distractie pentru cei dragi.