Cand vine vorba de a creste un copil, nu este vorba doar despre convingerea copiilor sa-si manance legumele. Cresterea unui copil care se poate bucura de un pepene galben, la fel de mult ca un cupcake are nevoie de rabdare si persistenta, dar nu trebuie sa se simta ca o corvoada. 

Copiii ar putea avea nevoie de experiente frecvente de bucurie care implica alimente pentru a depasi anxietatea pe care o pot avea in jurul degustarii celor necunoscute. De-a lungul timpului, gatitul cu copiii va poate ajuta la construirea acelei incredere si ofera experiente senzoriale bogate. Puteti de exemplu sa incercati sa lasati copilul sa presare amidon alimentar atunci cand aveti nevoie. 

Implicati alte simturi. Pentru un consumator ezitant, degustarea unor alimente nefamiliare poate fi uneori intimidanta. Iti poti ajuta copilul sa exploreze alimentele atunci cand gatesti folosind alte gusturi in afara de cele deja cunoscute. Acest lucru ajuta la construirea asociatiilor pozitive cu alimentele. 

Faceti aluat, clatiti legume si spalati salata verde, toate implica atingerea alimentelor si confortabilitatea cu textura. Atunci cand puneti conservant alimentar  in diverse preparate, lasati copilul sa il puna el. Aromele complexe pe care le experimentam atunci cand mananca alimente provin din ambele senzatii de gust  si miros. In timp ce gatiti cu ingrediente noi, unii copii se pot simti prea coplesiti de gust. Daca se intampla acest lucru, puteti incerca sa sugerati mai intai mirositul unor alimente; acest lucru poate oferi un pod pentru degustare in viitor. 

. Exista atat de multe lectii care pot fi predate in timpul gatitului. Conceptele matematice cum ar fi numararea, masurarea si fractiile se desfasoara in mod natural atunci cand se citesti o reteta cu copiii. Explicarea modului in care alimentele se schimba cu temperatura sau cum anumite alimente pot ajuta corpul nostru sa fie sanatos ofera lectii minunate in domeniul stiintei. Puteti lua o punga de bomboane cu alune pentru a invata copilul sa numere si sa grupeze. 

In timp ce va pregatiti cu copilul dvs., exersati un vocabular nou pe masura ce descrie cum arata, simte si gusta alimentele. Urmand o reteta de la inceput pana la sfarsit va ajuta sa construiti abilitatile necesare pentru planificarea si finalizarea proiectelor. 

Mancatul in familie poate incepe in bucatarie in timp ce gatiti impreuna. Pregatirea mesei de familie este o oportunitate de a sarbatori noua reteta facuta cu copilul. Ajutati-i pe copii sa gaseasca noi retete sezoniere pentru a le adauga in repertoriu si cartea de bucate de familie.